A Múzeumok éjszakáján nyit a felújított Smidt Múzeum

június 23, 2018Nyitás: 2018. június 30.


Belsőépítészek Országos Találkozója, Zsennye

szeptember 2, 2017„20 ÉVES A ZSENNYEI BOT”

BOT – BELSŐÉPÍTÉSZEK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA

Zsennyei Konferencia

2017. szeptember 8-9-10.


Elkészült a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. weboldala

augusztus 19, 2017Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításnak minden eddigi szalonnál nagyobb volt a látogatottsága, a vasárnap zárt tárlatot összesen 27307-en tekintették meg. (forrás)

A Szalon weboldala elérhető itt!


Körülöttünk. Ipar- és tervezőművészet. Nemzeti Szalon 2017

április 18, 20172014-ben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával a Műcsarnok Nemzeti Szalon néven új kiállítássorozatot indított, mellyel az a célja, hogy időről időre megbízható körképet nyújtson a vizuális művészetek különböző területein született főbb teljesítményekről. Az első tárlat a mai építészet aktuális feladataira és legjellemzőbb műfajaira fókuszált, a 2015-ös kiállítás a kortárs képzőművészet klasszikusnak számító műfajainak (festészet, szobrászat és grafika) jellemző tendenciáit és eredményeit mutatta be, a 2016-os Szalon pedig a jelenkori fotó- és médiaművészet rendkívül szerteágazó anyagából mutatott be több száz alkotást.

A 2017 tavaszán nyíló kiállítás az ipar- és tervezőművészet elmúlt tíz évének áttekintésére vállalkozik. A felkért kurátorok – Sára Ernő és Scherer József – által összeállított szalon tiszteleg a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt, de elsősorban a változó képzési, tervezői, gyártói és értékesítői környezetben tevékenykedő mai alkotók lehetőségeire és legkiemelkedőbb szakmai teljesítményeire koncentrál. A tárlat a tényleges funkciók és szakmai kihívások mentén rendezi az elkészült tárgyakat és a terveket, és a kortárs iparművészet és dizájn klasszikusnak számító műfajai mellett az ezek határterületein létrejövő alkotásokat kívánja feltérképezni és bemutatni.


VASI ÉPÍTÉSZETI BIENNÁLÉ 2016

december 18, 2016VASI ÉPÍTÉSZETI BIENNÁLÉ 2016

A Vasi Építészeti Biennálé 2016. december 13-án, kedden 14,00 órakor kerül megnyitásra a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház (Mártírok tere 1.) előterében a Vas Megyei Építész Kamara alapításának 20. évfordulója (1996. december 2.) alkalmából tartandó megemlékezéssel együtt.

A kiállítás, melynek célja a vasi építészek, belsőépítészek és tájépítészek alkotásainak bemutatása, ez évben harmadik alkalommal Szombathelyen tekinthető meg. A kiállítás anyagát a későbbiekben – a kőszegi- és celldömölki bemutatásokhoz hasonlóan – a megye több településén is fel kívánjuk állítani. A további helyszínekről honlapunkon (www.vmek.hu) értesülhet.