BRICOLAGE

november 4, 2017Sok szeretettel meghívjuk Önt a Westwerk Művészeti Alkotóműhely Kulturális Egyesület bemutatójára!

BRICOLAGE

Időpont: 2017. november 11. szombat 11.óra

Helyszín: Szombathely, Rákóczi utca 3., Bartók Béla Zeneiskola előtti téren.

Megnyitja: Szilárdi Béla, képzőművész

 

Alkotók:

Baki Orsolya, Bakucz András, Dénes Nóra, Egri Balázs, Farkas Imre, Kassai Ferenc, Pálfi Gyöngyvér, Rasperger Dávid, Söptei Eszter, Szántó István, Tóth Péter

 

Alkotótárs:

Bloch Gábor formatervező, Sette Design Kft.

Támogatók:

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium

 

www.westwerk.wixsite.com/home


Belsőépítészek Országos Találkozója, Zsennye

szeptember 2, 2017„20 ÉVES A ZSENNYEI BOT”

BOT – BELSŐÉPÍTÉSZEK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA

Zsennyei Konferencia

2017. szeptember 8-9-10.


Elkészült a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. weboldala

augusztus 19, 2017Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és Tervezőművészet című kiállításnak minden eddigi szalonnál nagyobb volt a látogatottsága, a vasárnap zárt tárlatot összesen 27307-en tekintették meg. (forrás)

A Szalon weboldala elérhető itt!


Körülöttünk. Ipar- és tervezőművészet. Nemzeti Szalon 2017

április 18, 20172014-ben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával a Műcsarnok Nemzeti Szalon néven új kiállítássorozatot indított, mellyel az a célja, hogy időről időre megbízható körképet nyújtson a vizuális művészetek különböző területein született főbb teljesítményekről. Az első tárlat a mai építészet aktuális feladataira és legjellemzőbb műfajaira fókuszált, a 2015-ös kiállítás a kortárs képzőművészet klasszikusnak számító műfajainak (festészet, szobrászat és grafika) jellemző tendenciáit és eredményeit mutatta be, a 2016-os Szalon pedig a jelenkori fotó- és médiaművészet rendkívül szerteágazó anyagából mutatott be több száz alkotást.

A 2017 tavaszán nyíló kiállítás az ipar- és tervezőművészet elmúlt tíz évének áttekintésére vállalkozik. A felkért kurátorok – Sára Ernő és Scherer József – által összeállított szalon tiszteleg a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt, de elsősorban a változó képzési, tervezői, gyártói és értékesítői környezetben tevékenykedő mai alkotók lehetőségeire és legkiemelkedőbb szakmai teljesítményeire koncentrál. A tárlat a tényleges funkciók és szakmai kihívások mentén rendezi az elkészült tárgyakat és a terveket, és a kortárs iparművészet és dizájn klasszikusnak számító műfajai mellett az ezek határterületein létrejövő alkotásokat kívánja feltérképezni és bemutatni.


GREEN a Westwerk Egyesülettel

április 10, 2017A Westwerk Egyesület egy interaktív munkával kapcsolódott be a Távhőszolgáltatás Napján a “Zöldülj velünk!” című rendezvénysorozatba. A kampány célja, a társadalom szemléletformálása révén hívja fel a figyelmet a környezetvédelem és az energiatudatosság kiemelt fontosságára.

Az installációs elképzelésünket a Fő téren a köztér funkció határozta meg: a köztér egy olyan nyilvános térhez kapcsolódó (mikro) társadalmi környezet, melynek közösségi és privát elkülönülő használatából azokra a jellegzetességekre helyeztük a hangsúlyt, melyek a rekreációhoz és a pihenéshez kapcsolódnak.

A pihenésre szolgáló párnák töltőanyaga a faapríték, ami mint megújuló energiaforrás az alternatív fűtési rendszerek alapanyaga, de itt most másodlagos rendeltetésnek tesz eleget. A hőtükörfóliát megidéző ezüstszínű párnákból szóló madárhangok a természetbe vezetik vissza a közönséget.

Pihenj, relaxálj vagy egyszerűen csak foglalj helyet a párnákon és beszélgess barátaiddal, amíg a madarak csicseregnek!

 Használati javaslat:

A telefonod segítségével olvasd le a párnán található QR kódot,  és a weboldalra feltöltött madárhangokból válassz mit játsszon le a párnába ültetett JBL, bluetooth-szal csatlakozz rá, ameddig rajta pihensz!

 Projektvezetők: Baki Orsolya, Farkas Imre, Söptei Eszter

Közreműködők: Bakucz András, Dénes Nóra, Egri Balázs, , Kassai Ferenc, Pálfi Gyöngyvér, Rasperger Dávid, , Szántó István, Tóth Norbert, Tóth Péter.

Támogatja:

Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.